Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

De Costa Blanca heeft alles te bieden voor vakantiegangers en overwinteraars. Onderstaand geven wij u een beknopt overzicht over deze Costa!

 

Ligging
De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. Van Cartagena In het zuiden tot ongeveer Denia in het noorden. De kust grenst aan de Middellandse Zee.

spanje-kopen-costa_calida

Strand / kust
De kust heeft haar goede naam te danken aan de kilometers lange stranden van bijna 50 meter breed en trekt veel zonaanbidders aan. De zon schijnt er bijna altijd en de azuurblauwe Middellandse Zee nodigt het hele jaar uit voor een duik. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen. Op veel stranden zijn dan ook speelattributen aanwezig. Het strand wordt tijdens het hoogseizoen bewaakt door strandwachten. Naaktstranden zijn ook aan de Costa Blanca te vinden en vooral op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk toeven. De Costa Blanca Zuid is aan de kust vlak en dat maakt het zeer geschikt voor fietsroutes. De stranden stralen hier nog rust en ruimt uit en er zijn voldoende faciliteiten voor een heerlijk dagje strand.

costablanca-strand

Temperatuur
De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC.

Gezondheid
Mede door de temperatuur maar ook door de afwezigheid van industrie en aanwezigheid van de zoutmeren van Torrevieja en La Mata staat deze streek bekend om zijn gezonde klimaat. Door de zoutmeren ontstaat er een hoog jodiumgehalte in de lucht waardoor het voor mensen met hart en vaatziekten, huidziekten, astma en speciaal voor reuma patiënten goed vertoeven is. Dit in combinatie met een lage luchtvochtigheid en het zonnige klimaat maakt deze omgeving tot één van de gezondste plaatsen in Europa.

Overwinteren
Als de winter weer in aantocht is, trekken veel Nederlanders naar de Costa Blanca, een geliefde verblijfplaats voor overwinteraars. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door, in de wintermaanden is het rustiger, maar valt er nog steeds van alles te beleven. Vraag naar de speciale aanbiedingen om te overwinteren.

Winkelen / Feesten
In alle steden en dorpen zijn diverse winkels gevestigd voor de dagelijkse boodschappen (drogist, bakker, sigarenwinkel en grote supermarkten). Als u er echt een dagje voor uit wilt trekken kunt u uw slag slaan in steden als Alicante en Elche waar grote winkel centra`s zijn. In Torrevieja heb je de Habanera`s die erg geliefd is bij het winkelend publiek. Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden. Lokale feesten met- en zonder optochten en altijd afsluitend met vuurwerk.

Steden
Steden als Guardamar en Torrevieja zijn middelgrote plaatsen. In Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt. Het oude dorp is op een heuvel gelegen, omgeven door de rivier de Segura, waar het kasteel staat evenals andere overblijfselen uit de tijd dat het stadje Grieks was. Het is een stad in volle groei, die de bezoeker of vaste inwoner veel cultuur, prachtige zandstranden en een jachthaven te bieden heeft. Torrevieja is meer gericht op de toeristen en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels, terrasjes, eetgelegenheden en een groot lunapark voor groot en klein.

costa-blanca-kermis-spanje-huren

Alicante is met de mooie palmenboulevard en de gezellige winkelstraat een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. Alicante heeft een mooie jachthaven en een oud centrum wat ook wel klein- Barcelona genoemd wordt.
In Murcia zit de dichtsbijzijnde IKEA. Waarschijnlijk zal er binnen nu en twee jaar ook een IKEA vestiging komen in Alicante.
Het dorpje La Mata behoort tot de gemeente Guardamar del Segura en is 40 km ten zuiden van Alicante en 3 km ten noorden van Torrevieja gelegen. De streek staat voornamelijk bekend om het gezonde klimaat.

Cultuur
De spanjaarden zijn over het algemeen makkelijke, vriendelijke mensen, ook al zou u dat niet denken als u in Madrid in een file terecht komt of tijdens het spitsuur in de metro van Barcelona zit. Maar de Madrilenos en de Catalanen zijn een apart slag: dynamischer en Europeser dan veel van hun landgenoten.

Eten
U zult niet teleurgesteld worden in de keuze, de smaak of de grote van de porties die in de plaatselijke restaurants geserveerd worden. Elke regio kent zijn eigen culinaire hoogstandjes. laat u eens verrassen!

Tijdverschil
Met Nederland is er geen tijdsverschil.

Taal
De officiële voertaal is Spaans. U kunt echter vrijwel overal met Engels, Duits en soms zelfs met Nederlands terecht.

Grensformaliteiten
Een geldig paspoort of identiteitsbewijs.