Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Marbella is een belevenis op zich. Bewonder de luxe jachten en auto’s in de buurt van de jachthaven. Vele beroemdheden vieren hier hun vakantie. Neem plaats op een terrasje op het mooie Plaza de Los Naranjos met zijn achthoekige fontein en pelgrimskapel. ’s Avonds is het plein prachtig verlicht.

Een wandeling door de oude stad Marbella met zijn smalle weggetjes, kleine pleinen en mooie gebouwen in Moorse stijlen is zeker ook de moeite waard. Bezoek de Moorse vesting Alcazaba, gebouwd op een heuvel in de stad Malaga. Of het ernaast gelegen Romeins amfitheater. Vooral het contrast tussen Moors en Romeins maken het bezoek apart. Ook de kathedraal die de naam draagt ‘La Manquita’ (de eenarmige), omdat wegens geldgebrek de tweede toren nooit is afgebouwd, is een bezoek waard.

In het achterland van de Costa del Sol ligt het mooie stadje Mijás als een amfitheater tegen een circa 400 m hoge rotswand. Een mooie stad aan de Costa del Sol is Velez-Malaga. Deze Moorse stad heeft een fort op een rotspunt, het Fortalezza de Belén. Maak ook een wandeling door de middeleeuwse wijk Barrio de San Sebastian met smalle straatjes en witgekalkte muren.

Vlieguren: 3 – 3,5 uur
Tijdsverschil: 0 uur