Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Nieuws
03 augustus 2018

Een huis kopen in Spanje? Zo gaat u te werk

Een huis kopen in Spanje? Zo gaat u te werk

Na enkele moeilijke jaren, zitten de vastgoedprijzen in Spanjeweer terug in de lift. Wie overweegt om een tweede verblijf in Spanje aan te kopen kan dus maar beter goed voorbereid zijn. De volgende 5 tips zouden de aanschaf van een woning in Spanje alvast moeten vergemakkelijken.

1. Bepaal op voorhand uw budget (en reken 15% extra)
Om de juiste woning te vinden is het belangrijk om op voorhand een bepaald budget voor ogen te houden. Afhankelijk van de regio waarin u koopt is het belangrijk een marge van 15 procent in te bouwen voor het betalen van BTW, notaris, registratie en taksen.

2. Neem een Nederlands sprekende makelaar
Zonder een Nederlands sprekende makelaar gaat u bepaalde zaken over het hoofd zien of bepaalde voorschriften wellicht niet in orde zijn. Wij kunnen bovendien met de nodige volmachten in uw naam optreden en ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld een bankrekening wordt geopend. Ook na aankoop kunnen wij nog van pas komen. Aansluiten water, elektriciteit, internet en verzekeringen.

3. Met of zonder hypotheek?
Nu de prijzen van vastgoed terug in stijgende lijn zitten en het vertrouwen in de Spaanse economie en bankensector toeneemt, is het aangaan van een hypotheek zeker een optie. De meeste banken zijn bereid om tot 70 procent van het totale project in hypotheek te nemen.

4. Check de lokale huurwetgeving
Als u van plan bent om de woning in Spanje te verhuren, dan is de locatie van uw tweede verblijf niet onbelangrijk. Een woning dichtbij de kust of in de buurt van winkels en restaurants zal vaak makkelijker verhuurd worden dan eentje in het binnenland en ver van alle vertier. Maar houd ook rekening met de lokale wetgeving rond huur en verhuur wanneer u uw woning uitkiest. Sommige regio’s houden er namelijk strenge wetten en regels op na wanneer het aankomt op verhuur aan toeristen. Spanjehuizenmarkt weet deze wetten en al onze woningen krijgen een licentie om te mogen verhuren.

5. Laat ons over de prijs onderhandelen
Nu de Spaanse vastgoedmarkt herleeft, staat u als koper in een iets minder sterke positie dan pakweg een aantal jaren terug. Maar dit betekent niet dat u geen korting kunt bedingen op de aankoopprijs. Vooral bij reeds bestaande woningen of appartementen kan er nog onderhandeld worden. Wanneer het gaat om nieuwbouw zijn het vastgestelde prijzen en zijn en geen kortingen mogelijk, temeer daar de vraag het aanbod momenteel overstijgt. Uiteraard helpen we u daar graag bij en nemen de onderhandelingen op ons.

Meer weten over het kopen van een woning in Spanje?
Vraag een van onze gratis brochures aan.