Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Nieuws
18 januari 2019

Eindelijk Nieuwe Luchthaven! Murcia! Geopend!

Corvera Murcia Airport maakt de bereikbaarheid naar de Costa Calida en de prachtige Spaanse stad Murcia een stuk toegankelijker, met nu een eigen internationale luchthaven.

Deze internationale luchthaven zal als zodanig groter zijn en meer faciliteiten en services bieden dan de nabijgelegen luchthaven Murcia San Javier. De luchthaven San Javier zal sluiten en terugkeren naar militair gebruik en de luchthaven Corvera zal de luchthaven van San Javier als de belangrijkste luchthaven voor de regio Murcia vervangen. Als zodanig zal de nieuwe luchthaven bekend staan als de Region de Murcia International Airport, of de Murcia Internationale Luchthaven.

Het hoofdterminalgebouw zal ongeveer 37.000 vierkante meter groot zijn en in de grote hal zijn 24 incheckbalies en een balie voor speciale bagagevereisten bij vertrek. Er zullen ook 3 dubbele veiligheidscontroles zijn vanuit de grote hal die leidt naar het vertrekgebied met 9 toegangspoorten. 6 van de boarding gates zullen voor niet-Schengen-landen zijn en 3 voor Schengen-landen (het Schengen-gebied bestaat uit 26 Europese staten die geen grenscontrole tussen elkaar hebben).

https://www.corveraairporttravel.com/at-the-airport/
https://spaansesteden.nl/murcia.html