Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Nieuws
01 april 2021

Fijne Paasdagen

Pasen is voor de meeste mensen een feest geworden dat bestaat uit een aantal vrije dagen en uit tradities zoals samen eten, het bezoeken van kerk en familie en het eieren schilderen en zoeken.

Traditioneel wordt sinds2011 in Nederland op Witte donderdag vaak de Passion op televisie uitgezonden die het lijden van Christus verbeelden. Met name in het oosten van Nederland zijn paasvuren populair. In Oost Marsum wordt elk jaar een speciale optocht gehouden, het vlöggeln, die uniek is in Nederland. Net als in Nederland vinden in België verder nauwelijks commerciële activiteiten plaats op Pasen. Voor scholieren is er rond Pasen de paasvakantie, die twee weken duurt.

Op eerste paasdag houdt de paus in Rome traditiegetrouw bij de Sint-Pietersbasiliek een toespraak, geeft zijn zegen en wenst iedereen een zalig paasfeest.

In Spanje wordt Pasen traditiegetrouw uitbundig gevierd maar ook nu is alles anders door Covid. In Spanje gaat de Semana Santa normaal gepaard met veel tradities waaronder de vele processies.

Voor SHM is Pasen dit keer een mijlpaal daar de website eindelijk weer functioneert. Ik ben met de laatste loodjes bezig en elke dag komt er nieuw aanbod bij. Ik wens u dan ook hele fijne dagen toe en zie uw aanvragen dan ook graag tegemoet.