Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Helaas kan men in Spanje geen optie nemen op een huis zonder hier een aanbetaling voor te doen. Daarnaast dient men alvorens men een optie aangaat overeenstemming te hebben over de verkoopsprijs.

Als een huis eigenaar een optie verstrekt en daar bijvoorbeeld € 1.000,- a € 3.000,-  Euro voor vraagt, dan gaat hij of zij er vanuit dat de vraagprijs ook geaccepteerd wordt. Aangezien het niet logisch is om een aanbetaling voor een huis te doen voor het gezien te hebben, is het daarom het gemakkelijkste om naar Spanje te komen en de woning te bezichtigen. Als er daarna nog interesse is, dan kan men altijd nog een bod uit brengen en zien of we tot een overeenkomst met de verkopers kunnen komen. Overigens is dit natuurlijk alleen bij resale en niet bij Nieuwbouw. Bij Nieuwbouw zijn er vaste prijzen.

Aangezien we in Spanje te maken hebben met meer dan 10 verschillende nationaliteiten van verkopers, is het helaas onmogelijk om op voorhand aan te geven wat de onderhandelingsruimte van huizen is. Deze vraag krijgen we heel vaak, maar is per woning verschillend en vaak alleen te achterhalen als we met een onderhandeling starten. In sommige gevallen is een onderhandeling van 10% geen probleem, in andere gevallen (zeker als prijzen al behoorlijk gezakt zijn) is dat slechts 1 a 2%. Geen onderhandeling bij bestaande huizen maken we echter zelden mee, dus vandaar dat we altijd aanraden om ook iets duurdere huizen te bekijken om op die manier met een laag bod toch te trachten de woning te kunnen aankopen. Overigens hoeft een hogere vraagprijs per definitie ook niet te betekenen dat het huis automatisch beter is.

Overzicht aanbod