Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Maatregelen Coronavirus…

Het zijn helaas vreemde tijden doordat het Coronavirus ons allemaal in de greep heeft. Grenzen zijn dicht, elk land heeft zijn eigen regels en voorzorgsmaatregelen. Zo ook Spanje. Via deze pagina ga ik u zover het mogelijk is op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in Spanje. Zeker nu de grens ook hier op slot gaat en u niet naar Spanje kunt komen.

Update 05-06-20,

Ondanks dat het op het moment van schrijven nog niet allemaal zeker is zal hoogstwaarschijnlijk de alarmfase in Spanje verlengt worden tot 21 juni. Hierdoor zijn onder andere mondkapjes vanaf 6 jaar verplicht in openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. Op dit moment zitten de meeste regio´s nog in fase 2 en de meeste stranden gaan weer open, met beperkingen. Na deze periode hopen we dat het toerisme uit andere EU landen weer mag komen en er geen quarantaineverplichting meer zal zijn. Laten we hopen dat vanaf 1 juli de Costa Blanca weer vakantiegangers mogen ontvangen.

 

Update 15-5-20,

Spanje verlengt tot 15 juni grenssluiting voor reizigers van buiten de EU.
Spanje heeft in navolging van andere EU-lidstaten de reisrestricties om naar Spanje te reizen verlengd tot 15 juni. Het gaat hierbij om de inperking voor alle niet noodzakelijke reizen van personen vanuit derde landen naar de EU (waaronder alle EU-lidstaten en alle leden van Schengen) met als doel de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Dit betekent dat personen die niet onder de volgende uitzonderingspositie vallen, Spanje niet binnenkomen.

– Spaanse staatsburgers;
– Inwoners van Spanje, die als resident hun hoofdverblijfplaats in Spanje moeten bewijzen;
– Grensoverschrijdende werknemers;
– Gezondheidswerkers of ouderenzorgprofessionals;
– Degenen die documentaire redenen van overmacht of noodsituatie documenteren.

Meer informatie over uw eventuele reis naar Spanje kunt u ook vinden op:

ANWB

Nederland Wereldwijd

 

Update,

Yes eindelijk, Zaterdag 2 mei mogen we wandelen & Individuele Sporten!

Op 30 april 2020 om 18.00 uur is  bevestigd dat we vanaf komende zaterdag 2 mei naar buiten mogen voor wandelen en individuele sporten. Hier zijn wel beperkingen in met een tijdschema om de meest kwetsbare groepen te beschermen.

?Tussen 06:00 -10.00 en 20.00 – 23.00
Mag er gesport worden door kinderen vanaf 14+
en volwassenen. Wandelen mag met ÉÉN PERSOON met wie je samenwoont, nog niet met het hele gezin.
Wandelen mag 1 keer per dag – binnen 1 kilometer afstand van uw woning. sporten mag iets verder maar binnen de gemeente blijven.

? Tussen 10:00 -12.00 en 19.00 – 20.00
mogen de Ouderen vanaf 70 jaar en de invaliden
(Mensen met een verzorger) naar buiten om te wandelen Een keer per dag, binnen 1 kilometer afstand van uw woning

? Tussen 12.00 en 19.00
Mogen de Kinderen (onder de 14 jaar) naar buiten met dezelfde voorwaarden als voorheen.
Slechts 1 volwassene, maximaal 3 kinderen. Geen ontmoetingen met andere kinderen of volwassenen, noch spelen met anderen. Een keer per dag, een uur. Binnen 1 kilometer afstand van uw woning

Dit is het algemene nieuws voor Spanje, iedere gemeente krijgt vrijheid om regels te versoepelen of juist aan te scherpen.
In gemeenten met minder dan 5.000 inwoners zijn deze tijdvakken niet van toepassing. Degenen die in dergelijke steden wonen, kunnen van 06.00 uur tot 23.00 uur sporten / wandelen, omdat er geen risico is op overbevolking.

Komende zaterdag is er een persconferentie over de overgang naar Fase 1. uiteraad zullen we u informeren als alle informatie is vrijgegeven.

————

Ondanks dat er aan de Costa Blanca nog niet veel besmettingen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Madrid heeft de Spaanse regering besloten alles te sluiten. Waaronder ook ons partnerkantoren in Spanje. Iedereen werkt zoveel mogelijk vanaf thuis en bezichtigingen en vakanties kunnen voorlopig helaas geen doorgang vinden. Alleen de supermarkten, banken en apotheken mogen bezocht worden.

Spanje sluit nu ook de landsgrenzen met Europa voor mensen die er niet wonen. Wel mogen mensen die in Spanje werken, maar er niet wonen de grens over, net als mensen die om dringende redenen naar Spanje moeten. Het verkeer per vliegtuig of trein tussen Portugal en Spanje wordt met ingang van dinsdag stopgezet. De maatregel duurt tot 15 april.

Indien u reeds tickets geboekt heeft kunt u deze het beste wijzigen bij de betreffende vliegmaatschappij. Dit is veelal kosteloos. Annuleren is dat helaas niet altijd. Mocht u ergens vragen over hebben, laat het dan gerust weten. Ik help u graag verder.

Onze bereikbaarheid is en blijft goed. Daardoor kan alles rondom de verkoop van uw huis, het zoeken naar uw nieuwe huis en het rondkrijgen van de financiering gewoon doorlopen.

Heb je verdere vragen over de invloed van de ontwikkeling rond het coronavirus op uw situatie? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag met het nemen van de voor jou juiste beslissing. Uiteraard zijn al uw vragen per mail of telefoon van harte welkom en zullen wij deze zo snel als mogelijk beantwoorden. Laten we met zijn allen hopen dat er snel betere tijden aankomen voor de getroffenen en we horen graag of en wat we kunnen betekenen voor u. Het is momenteel een kwestie van wachten tot de situatie weer stabiel is. We zullen in de tussentijd het aanbod in de gaten en de site up to date houden zodat u tijdens deze periode wel een beetje kan dromen voor als we het virus de wereld uit hebben.

Overzicht aanbod