Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Orihuela Costa grenst aan het gebied van Torrevieja. Aan de Orihuela Costa vindt u de stranden van Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig en Campoamor.

Orihuela Costa is net zoals Torrevieja een zeer populair vakantieoord met het hele jaar door een gezellig uitgaansleven. De kwaliteit van de stranden en het zwemwater voldoen aan de hoge eisen van de E.U.en hebben de Blauwe vlag. In de nabijheid bevinden zich diversen golfterreinen zoals Campoamor, Las Ramblas en Villamartin.

De stad Orihuela ligt 25 km. landinwaarts en herbergt vele musea en kerken met een rijk cultureel erfgoed en een rijke geschiedenis. Het oude universiteitsgebouw, nu een gewone school waar kinderen nog uniformen dragen, heeft een mooie binnenplaats, maar bezit eveneens een unieke kerk met een mooi geschilderd plafond. Het gemeentehuis heeft een mooie trappen zaal en koepel. Het is tevens een leuke winkelstad en aan de buitenrand is er een winkelcentrum, Ociopia. Ook het berggebied onder Orihuela met Hurchillo als uitvalsbasis is de moeite waard.

Overzicht aanbod