Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

De noordelijke Costa Blanca begint bij de plaats Gandia, verder naar het zuiden hebben we Oliva en vervolgens bereiken we Pego en Ondara. Dit gebied is vol met sinaasappelbomen en majestueuze bergen op de achtergrond. De zandstranden zijn uitstekend en rustig. Binnenland is mooi met Jativa een prachtige stad met een prachtig kasteel en Villalonga. Verplaatsend langs de kust kom je in Els Poblets en Denia waar velen een mooie villa kopen. Een mooie nieuwe jachthaven en de haven van waaruit u met een veerboot over kunt naar Ibiza en Mallorca heeft.

Nu verandert de kust van vlak naar ruige baaien en rotsachtige stranden. In het binnenland is de Orba vallei met dorpjes zoals Sagra, Orba, Benimeli, Benidoleig Beniarbeig, Sanet y Negrals, Tormos, Murla met de populaire Puerta del Valle Urbanisatie, Benichembla, El Rafol ‘Almunia, Benimaurrell, zuidelijk van Denia komt Javea een populaire stad waar velen een immo kopen met zijn zandstranden, gevolgd door Moraira, een kleinere stad ook met mooie zandstranden. Inland zijn de werkende steden Gata de Gorgos, Jesus Pobre, La Jara, Pedreguer en Benitachell en de Jalon vallei beroemd om zijn wijngaarden en bloesems bestaande uit de steden en dorpen van Lliber, Jalon, Xalo, Alcalali en Parcent.

Teulada ligt in het binnenland van Moraira evenals de stad van Benissa, hoewel zijn glooiende heuvels naar beneden uit te breiden tot de kust waar er rotsachtige stranden en baaien, vervolgens naar Calpe, een van de beroemdste toeristische van de Costa Blanca bestemmingen. Oorspronkelijk een klein vissersdorp, Calpe is nu een drukke stad met hoogbouw hotels en appartementen die de skyline domineren. Calpe heeft de beroemde rots, genaamd de Peñon de Ifach, die oprijst uit de zee. Aan weerszijden zijn twee fantastische brede zandstranden. Een Immo bezitten hier aan de Costa Blanca is echt een gevoel van luxe.

Overzicht aanbod