Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Voor tweede woningen in het buitenland kan vanuit Nederland geen WOZ-beschikking worden afgegeven. Ook de door de gemeentes in Spanje gehanteerde ‘Valor Catastral’ (kadastraal waarde) mag niet als uitgangspunt worden genomen, omdat deze altijd veel afwijkt van de werkelijke waarde. Daarom moet volgens een besluit van de staatssecretaris van Financiën (31-10-2005) de waardering van een buitenlandse woning jaarlijks plaatsvinden op basis van het vaststellen van de waarde in het economisch verkeer.

De vraag is hoe deze economische waarde van uw Spaanse woning moet worden vastgesteld. Per provincie in Spanje zijn de afgelopen tien jaar de waardestijgings- c.q. waardedalingspercentages van onroerend goed vastgesteld. Hierin zitten nogal wat verschillen. Kennis van de waardeontwikkeling per regio is dus een vereiste om een zo nauwkeurig mogelijke inschatting te maken van de economische waarde van uw woning.

Wanneer is een taxatie voor u van belang?

  • Voor het verkrijgen van een financiering
  • Het vaststellen van de WOZ-waarde voor uw aangifte van de IB in Nederland
  • Voor het nemen van een aankoopbeslissing
  • Voor het nemen van een verkoopbeslissing
  • Een bouwkundige keuring met advies over een verbouwing
  • Bij een echtscheiding
  • Bij een erfenis

Voor het nemen van een aankoopbeslissing en bouwkundige keuring
Regelmatig komt het voor dat klanten een bouwval willen kopen en op een soort roze wolk leven om Nederland te verlaten en van die bouwval iets moois te maken. Natuurlijk is dat een prachtige uitdaging, maar vaak weet men niet wat er allemaal bij komt kijken. Of wat dacht u van het kopen van een bankbeslag? Door een onafhankelijk en objectief onderzoek staan de klanten dan snel weer met beide benen op de grond en weet men snel waar men aan toe is. En wellicht is het wél een goede zet!

Voor het nemen van een verkoopbeslissing
Het idee is geboren… Na een mooie tijd heeft u besloten uw huis in Spanje te gaan verkopen. Misschien wel de stap naar een grotere of juist kleinere woning? De grote vraag blijft welk prijskaartje uw woning moet krijgen. Een juiste vraagprijs bespoedigt de verkoop en bespaart u uiteindelijk een hoop tijd, zorgen en niet onbelangrijk, veel kosten. Na een onafhankelijke taxatie neemt u de beslissing….!!!

Voor het verkrijgen van een financiering
Om in het Spaanse Registro een hypotheek in te kunnen schrijven, moet er een ‘Certificado’ worden afgegeven. Het Certificado wordt aan de hypotheekakte gehecht die vervolgens wordt ingeschreven in het Registro. In geval van executie moet een en ander duidelijkheid bieden over de waarde van het onderpand.

Het is in bijna alle situaties aan te raden een deskundige in te schakelen. Spanjehuizenmarkt werkt nauw samen met SpanjeTaxatie.com. De kosten van een taxatie of bouwkundige keuring van variëren van 750 euro tot twee promille van de getaxeerde waarde. In de meeste gevallen heeft u het uitgebreide rapport al binnen een week in huis. SpanjeTaxatie biedt klanten van Spanjehuizenmarkt een korting aan van 150 euro voor een taxatie of bouwkundig onderzoek. U ontvangt dan een Nederlandstalig rapport.

Overzicht aanbod