Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Door de blauwe vlag weet je dat vele stranden aan de Costa Blanca zeer geschikt zijn om te zonnebaden, spelen en al het andere plezier wat je aan het strand kunt beleven. De Costa Blanca heeft ongeveer 120 kleine en grote stranden.

Bijna de helft van deze stranden hebben het keurmerk, de Blauwe Vlag (Europese Milieu Kwalificatie), toegewezen gekregen en zeker 30 stranden zijn toegankelijk voor mindervaliden. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

spanje-huren-blauwe-vlag

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

blauwe-vlag-spanjehuizenmarkt bord

Webcams aan de Costa Blanca,

Is het mooi weer aan het strand, zou het misschien druk zijn? Allemaal vragen waar u antwoord op kunt vinden als u naar een van deze webcams gaat. Aan de gehele Costa Blanca staan webcams waar u kan zien hoe het strand, dorp of omgeving eruit ziet. Ook makkelijk als u wilt zien waar u naar toe gaat op vakantie.