Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Ook qua excursies is het aanbod onuitputtelijk. We geven u een paar tips die echt de moeite waard zijn.

Zwemmen met dolfijnen aan de Costa Blanca.
U hoeft niet ver te reizen om met Dolfijnen te zwemmen. Dolfijnen shows, zwemmen met dolfijnen. Het kan allemaal in Benidorm bij Mundomar. Dit park ligt vlak bij aquapark Aqualandia. Dus ooit al gedroomd van zwemmen tussen de dolfijnen? Dan is dit je kans, want in Mundomar kan het. Mundomar lijkt op een tropisch paradijs met zeer speciale vegetatie, gebouwen en rotspartijen. Er zijn gedurende de dag vele shows met papegaaien, zeeleeuwen en een schitterende show met dolfijnen. Een werkelijk uniek spektakel!
Open van 10:00 tot 20:00. Voor informatie hoe u er kunt komen en hoe laat verschillende shows beginnen kunt u het beste even kijken op de website.

zwemmen-met-dolfijnen-spanje-huren

Safari Binnenland
Geweldig, zo genoten, waar vind je dat nog? Dit zijn zo maar wat reacties van mensen die deze tocht gemaakt hebben. In het prachtige binnenland van Spanje en maar 30minuten rijden van de kust, vind u hier nog de Spaanse sferen. Bij het startpunt aangekomen geniet u van een heerlijk kopje koffie en een kijkje in een grotwoning. Tijdens de safari komt u langs verrassend ongerepte natuur! U gaat over bergpaden en door stromend water op weg naar afgelegen stukken van het Spaanse binnenland. Onderweg komt u veel streekproducten tegen zoals amandelbomen, olijfbomen, vijgenbomen en zelfs bamboe! Na afloop van een heerlijke tocht schuift u aan bij een compleet verzorgde BBQ. En onder genot van een hapje en een drankje sluit u een inspannende dag af.

Ook vanuit Benidorm is er een excursie met een jeepsafari in het bergachtige en vooral ruige achterland van de Costa Blanca. Elke excursie heeft zo haar eigen programma, maar om je een idee te geven; je kunt o.a. rijden (of je laat je rijden) door een uitgedroogde rivier, een waterval bewonderen en genieten van een lokale lunch.

tabarca-spanje-huren

Eiland Tabarca
Het eiland Tabarca, ontstaan door twee eilanden die met elkaar verbonden zijn door een landengte, heeft zich ontwikkeld tot één van de trekpleisters van de provincie. Het bevat een beschermd zee reservaat waar men de grootste variatie vissoorten uit de gehele provincie kan vinden. Er zijn diverse prachtige duik locaties. U kunt zowel vanaf Alicante als Torrevieja vertrekken met een schitterende boot waar u in de meeste gevallen, onder in de drijvers van de boot kunt zitten, zodat u een prachtig uitzicht heeft op het onderwaterleven van de Middellandse zee. De tocht duurt bij elkaar ongeveer 40 minuten waarna u op het eiland afgezet wordt en u dit eiland heerlijk op uw eigen tempo kan verkennen. Aan het eind van de dag wordt u weer opgehaald en terug gebracht naar de haven.

excursies-schelphuis spanje-huren-tabarca

Schelpen huis
Dit schelpen huis is zeker de moeite waard. Alles is ontworpen en gemaakt door Don Manuel Fulleda Alcaraz. Vanaf zijn zevende jaar verzamelde hij grote en kleine schelpen op de stranden van Guardamar del Segura en La Manga del mar Menor. deze schelpen sieren nu de muren en de patio van zijn huis. De mozaïeken zijn zeer uiteenlopend van cirkels en bloemen tot aan dieren. In totaal is er 600 m2 aan muren bedekt met ongeveer 550.000 schelpen. Het schelpen huis is te bezichtigen aan: Calle Rodeo 10, in Rojales.

Guadalest & Les Fonts
Guadalest is een onderdeel van de beruchte kastelen route. De grote steile rots, waarop een kerktorenmet plat dak, is een waar adelaarsnest, waarop de in 1609 uit de Levent verdreven Spaans – Arabische halfbloeden zich nog enige tijd konden handhaven. Door een in de rots geboorde tunnel komt men in het plaatsje, met zijn miniatuur museum, de gezellige winkeltjes, een adellijke woning, het raadhuis en de kerk.

Het dorpje is ook feitelijk om dit immense kasteel heen gebouwd. Ga niet alleen het kasteel bekijken en weer weg. Ook de rest van het dorp, met o.a. een prachtige barokkerk en diverse musea, is de moeite waard.

excursies-guadalest plaatsen-lesfonts

Als u er een dagje voor uittrekt kunt u ook een bezoekbrengen aan Les Fonts de L`Argar. Dit is een prachtige plaats waar een waterval uit een natuurlijke bron stroomt. Het absoluut de moeite waard om hier naar toe te gaan. U kunt hier ook het water in. er zijn diverse plekken waar men het heldere en zeer koude water in kan duiken. Er is ook een restaurant waar u vanaf het terrasuitkijkt op één van de watervallen. Buiten de toegangspoort zijn enkele kraampjes waar souvenirs verkocht worden. Laat u bij aankomst, op zoek naar een parkeerplaats, de eerste de beste een parkeerplaats aanwijzen. Het is immers niet gratis en u moet dan nog een heel eind lopen. Rij dus gerust door tot u de ingang ziet en zoek daar een parkeerplaats.

Teulada.
In dit dorpje, op ca. 45 minuten rijden van Benidorm, is het rustige Spaanse leven nog bewaard gebleven. Een mooi contrast en zeker de moeite van een bezoek waard.