Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Nieuws
03 december 2018

Overwinteren bevordert de gezondheid!!

Het winterdipje of de winterdepressie zijn symptomen van lusteloosheid, vermoeidheid en somberheid. Door het beperkte zonlicht en de koude, onaangename winterdagen krijgen veel mensen te maken met gevoelens van een depressie. Vitamine D om het gebrek aan zonlicht op te vangen kan daarbij helpen, net als lichttherapie.

Om de aanslepende duisternis, waar je zo moe van wordt, tegen te gaan, kan een lichttherapielamp bijvoorbeeld een goed idee zijn. Welke tips kunnen nog zoal nuttig zijn om een winterdip te voorkomen?

  • Breng tijd door in de buitenlucht,
  • Blijf lekker bewegen.
  • Vergeet je vitaminen niet. vitamine D (zonlicht in een potje!).
  • Haal daglicht binnen in je huis en op je werkplek. Open de gordijnen en schakel de lichten aan.
  • Eet gezond, lekker veel groenten en weinig suiker.
  • Zorg dat je je ergens op kunt verheugen. Boek een paar nachten weg of plan een leuk uitstapje.Een andere mogelijkheid is om in de winter er een weekje tussenuit te gaan naar een warmer land. De lange koude periode van duisternis wordt dan een beetje gebroken. Sommige mensen gaan graag een paar maanden overwinteren in het zonnige zuiden, wat een uitstekende oplossing is. Maar als je bijvoorbeeld al een of twee weken zou kunnen genieten van de warmte in een vakantieoord in het zuiden, dan is de winter makkelijker te overbruggen.

Laat je winterdip niet in de weg komen en boek een accommodatie aan de Costa Blanca deze winter.