Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Nieuws
25 augustus 2017

Torrevieja – Gezondste plek ter wereld?

In april 2006 bevestigde de Wereldgezondheidsorganisatie dat als gevolg van het gunstige klimaat van de Costa Blanca het hele jaar door, dit gebied tot een van de gezondste gebieden van de wereld verklaard is.

Het zonnige klimaat garandeert een beter welzijn, dat ideaal is voor mensen die helaas lijden aan astma, artritis en huidstoornissen zoals eczeem en psoriasis.
 
Torrevieja, gelegen naast de zee in het zuiden van de Costa Blanca, is door de WHO gestemd als een van de gezondste plaatsen ter wereld om te leven. De reden is dat Torrevieja is omringd door twee van Europa’s grootste zoutmeren, bekend als ¨Laguna de la Mata¨ en de ¨Salinas de San Miguel¨. De hoge concentratie van zout, samen met de temperatuur – Torrevieja heeft 320 dagen zonneschijn per jaar en heeft een gemiddelde temperatuur van 18-28 graden Celsius – vormt wat de experts een ´microklimaat´ noemen, dat uniek is voor dit gebied en met maar een paar andere gebieden over de hele wereld.

Deze natuurlijke lagunes zijn beschermd en deze natuurparken worden bezocht door allerlei wildlife, zoals Flamingos en andere schitterende vogels. Wandel rond het natuurpark La Laguna de La Mata met je verrekijker, let op de vele verschillende soorten vogels en adem vooral deze zoute en gezonde lucht in.
 
Voor het eerst, in de lente van 2018 zijn er excursies rondom het zout georganiseerd.  Mocht u al een aantal gezonde producten willen kopen, zoals de bekende Fleur de Sel-Flor de Sal, dan kunt u dat doen in speciale winkels in Torrevieja.