Spanje Huizen Markt
× Sluiten


Een huis of appartement kopen in Spanje

Wanneer u overweegt om van woning te veranderen of een tweede woning te kopen, wordt u geconfronteerd met veel keuzes en vaak ook met veel vragen. Het kopen van een vakantiehuis of een permanent huis in Spanje trekt velen aan en elk jaar realiseren enkele honderden Nederlanders en Vlamingen hun droom van een leven in de zon. Maar de beslissing om een huis in het buitenland te kopen kan zowel spannend als zenuwslopend zijn. Hoe ga je te werk en waar moet je op letten?

Bij Spanjehuizenmarkt beschikken we over deskundige en goede partners, zodat u in iedere situatie het beste advies krijgt. Hier hebben we informatie verzameld om u te helpen bij de voorbereiding op uw volgende aankoop. Als u vragen of opmerkingen heeft, bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen!


1. Op zoek naar een woning,
Er zijn veel manieren om uw droomhuis te vinden. Voordat u op zoek gaat naar een woning, kan het goed zijn om uw wensen te inventariseren. Wat is belangrijk voor jou? Moet er een zwembad, terras, garage zijn en hoe ver moet het zijn naar het dichtstbijzijnde strand? Voor sommigen kan het ook belangrijk zijn om hun woning te kunnen verhuren. In dat geval is het van belang om uit te zoeken welke regels gelden voor huren en hoe dit per gebied verschilt. Sommigen hebben een toeristenvergunning nodig en anderen hebben verhuur helemaal verboden.

Lees u in op de gebieden die u interesseren en probeer vanuit huis veel woningen te bekijken. Houd er rekening mee dat het niet ongebruikelijk is dat een woning bij meerdere makelaars staat aangezien u niet de exclusieve rechten heeft zoals in Nederland en België. Probeer vervolgens de selectie te beperken tot een handjevol die je wilt zien of waar je meer over wilt weten. Op de website van Spanjehuizenmarkt vindt u alle woningen die momenteel te koop staan bij ons kantoor, onze woningen zijn ook beschikbaar op andere digitale portalen zoals Thinkspain, Idealista, Kyero die u kunnen helpen bij uw zoektocht.

Wilt u hulp bij het vinden van een woning, dan kunt u ook hulp krijgen van ons als aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar houdt voor u de gehele woningmarkt in de gaten, zoekt actief op basis van uw wensen en houdt u op de hoogte van wat er actueel is.

2. Voorbereiding
Een tip is om de financiering nog eens goed door te nemen voordat het tijd is om naar Spanje te gaan. Het maken van een begroting waarbij je ook berekent welke bijkomende kosten er zijn rondom een woningaankoop. Uiteraard kunnen wij u helpen met het berekenen en maken van een calculatie voor interessante objecten.

Een huis kopen in het buitenland kan lastig zijn en er komt veel bij kijken. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van een Spaans fiscaal identificatienummer, het zogenaamde NIE-nummer, dat u onder andere nodig heeft om een bankrekening te kunnen openen en de akte te kunnen ondertekenen.

3. Bezichtigen
Het is nu tijd voor uw reis naar Spanje, wij bereiden uw bezoek voor met actuele bezichtigingsobjecten en tijden zoals het u uitkomt. De bezichtiging is uw kans om de woning en de omgeving te ervaren en te beslissen of het juiste gevoel aanwezig is. Zou ik mij hier op mijn gemak voelen? Hoeveel heb ik nodig om te renoveren? Is de keuken groot genoeg? Hoe los ik de opslag op? De taak van de makelaar is om u tijdens de bezichtiging een objectief beeld en gedetailleerde informatie over de woning te geven en klaar te staan om uw vragen te beantwoorden. Hoe meer informatie, hoe beter de basis voor uw beslissing. 

Contact