Spanje Huizen Markt
× Sluiten


Hoe werkt Spanjehuizenmarkt?

Makelaars in Spanje werken anders dan b.v. in Nederland en België. Een makelaar in Spanje neemt woningen in de verkoop en maakt prijsafspraken met de verkopende partij. Hij biedt deze woning aan, incl. zijn commissie, aan potentiële kopers. Hoewel de makelaar de belangen behartigt van beide partijen, ligt het accent op die van de aankopende partij. De aankoop van een woning vergt een serieus onderzoek naar legaliteit, nalatenschap, eigendomsbewijzen en schulden. Ga daarom nooit op eigen houtje te werk, maar neem een Nederlandse makelaar in de arm. Hij dient uw belang!

Hoe werken wij? Een huis in Spanje kopen? Hoe, wat, waar en wanneer? Dit zijn de eerste vragen die op u afkomen. Mogelijkheden: U kunt via Internet te werk gaan en huizen zoeken, selecteren en oriënteren. Dit werkt goed. Maar dan verder; welke makelaar gaat het worden? Met één of meerdere makelaars? Met een Spaanse of Nederlandse makelaar?


Ook kunt u zelf naar Spanje gaan, daar rondrijden, makelaarskantoren afgaan en huizen bekijken. Kortom met wie gaat u in zee.? De Spaanse huizenmarkt is een grote en nog steeds groeiende markt. Wat zit er achter een huis? Is alles officieel geregistreerd? Iedere eigenaar van de woning die u tegenkomt zegt "ja" op die vraag. Maar pas later bij de notaris, na een aanbetaling, komt de waarheid op tafel. Spaanse taal machtig? Engels? U bent bezig een kapitaal uit te geven in het buitenland. Met meerdere makelaars gaan bezichtigen? Dit vergt veel tijd, want u begint telkens weer opnieuw met uw verhaal. U gaat door de bomen het bos niet meer zien en u komt veelal dezelfde huizen tegen. Wij adviseren in het voortraject een keuze te gaan maken met welke makelaar u van start gaat en hiermee goede afspraken te maken over de voortgang.


Spanjehuizenmarkt biedt u professionele aankoopdiensten aan. Als onafhankelijk makelaar voor de Costa Blanca, Costa Calidá en de Costa del Sol kunnen wij u als aankoopmakelaar begeleiden bij het zoeken en kopen van uw ideale Spaanse woning.


Door gebruik te maken van een uitgebreid netwerk van erkende makelaars en projectontwikkelaars aan de Costa Blanca, Costa Cálida en de Costa del Sol, zijn wij in staat om een juiste selectie te maken, gebaseerd op uw wensen. U bespaart hiermee tijd en voorkomt teleurstelling en ergernis bij het zoeken in een doolhof van makelaars en aanbod van woningen.


Ook indien u uw droomwoning op uw pad tegenkomt, staan wij voor u klaar. Ons advies blijft “ga niet op eigen houtje”, daar is de aankoop te belangrijk voor. 
Bij het vinden van uw droomwoning komt vaak het enthousiasme of de emotie zichtbaar naar voren. Het is niet te verbergen dat u voor deze woning gaat en de verkoper maakt daar gretig gebruik van. Wij zijn uw aankoopmakelaar en onderhandelen namens u met de verkopers en gaan op professionele wijze uw belangen behartigen. Zodra er overeenstemming is bereikt over de aankoopprijs, zullen wij toezien op een correcte afwikkeling van het gehele traject. Een goed opgesteld koopcontract, aanmelden bij de gemeente en andere overheden, aanvragen bij nutsbedrijven. Kortom, begeleiding van A tot Z.

Contact