Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Blauwe vlag Costa Blanca…

Vele stranden aan de Costa Blanca zijn zeer geschikt om te zonnebaden, spelen en al het andere plezier wat je aan het strand kunt beleven. De Costa Blanca heeft ongeveer 120 kleine en grote stranden. Bijna de helft van deze stranden hebben het keurmerk, de Blauwe Vlag (Europese Milieu Kwalificatie),  toegewezen gekregen en zeker 30 stranden zijn toegankelijk voor mindervaliden. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ook dit jaar heeft de Spaanse regio Alicante de meeste blauwe vlaggen, namelijk 135, met daarbij nog 15 voor de havens, die ook werden onderscheiden door de Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC). In totaal wapperen 150 blauwe vlaggen in de Comunitat Valenciana, een vijfde van de vlaggen die over heel Spanje werden toegekend.

Op de website over de Blauwe vlag kunt u precies zien welke stranden vlak bij uw vakantiewoning de blauwe vlag heeft gekregen.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

Webcams aan de Costa Blanca,
Is het mooi weer aan het strand, zou het misschien druk zijn? Allemaal vragen waar u antwoord op kunt vinden als u naar een van deze webcams gaat. Aan de gehele Costa Blanca staan webcams waar u kan zien hoe het strand, dorp of omgeving eruit ziet.
Ook makkelijk als u wilt zien waar u naar toe gaat op vakantie.

Overzicht aanbod