Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Dromen die echt werkelijkheid kunnen worden. Bekijk hier de prachtige Fincas & Villas in het binnenland van de Costa Blanca en Costa Calida. Een finca betekent in het Spaans; een vrijstaande woning in de campo (het Spaanse platteland). Meestal staan deze finca’s op een ruim grondstuk variërend van 2000 tot 20.000 vierkante meter en bieden dus een hoop ruimte en rust en veelal een geweldig uitzicht. 

De regio waar wij met deze fincas op richten ligt gemiddeld 35 minuten van het vliegveld Alicante en 40 minuten van de kust. De fincas en villa’s vindt u o.a. in de plaatsen Elche, Aspe, Hondon de las Nieves, Hondon de las Frailles, La Canalosa en Macisvenda en natuurlijk in de mooie Jalon Vallei.

Natuurlijk is het ook mogelijk een oude finca te kopen en geheel naar eigen smaak op te knappen maar wij hebben ook talloze prachtig gerenoveerde en nieuwe fincas in alle prijsklasse te koop.

Daarbij hebben wij diverse grondstukken in de verkoop waar wij uw droomwoning op kunnen realiseren. Moderne of rustieke bouw, wij ontwerpen uw villa / finca op maat waarbij wij uw wensen in overeenstemming brengen met uw budget. Een eerlijk en betrouwbaar product van hoge kwaliteit die volledig aan uw wensen zal voldoen.

Over het algemeen zijn er 2 type grondstukken waarop men een huis mag bouwen:
1) het meest voorkomende type, genaamd “URBANO”, wat te vergelijken is met bouwgrond in een woonwijk, hier mag men altijd een bepaald percentage van bebouwen, wat afhankelijk is van het bestemmingsplan, maar meestal tussen de 20 en 40% van de oppervlakte bedraagt. Ook de minimum grondstukgrootte is hier afhankelijk van het bestemmingsplan, maar is meestal van 200m2 tot 1000m2

2) het type dat vrijer ligt, en dus niet in een woonwijk wordt “RUSTICO” genoemd, wat in Nederland te vergelijken is met agrarische grond. De wetgeving aan de Costa Blanca geeft aan dat men hier minimaal 10.000m2 nodig heeft voor de bouw van 1 woning en in dit geval mag men meestal maar 2% van het grondstukken bebouwen (200m2). Men moet hier altijd 1 constructie op bouwen, het is wel mogelijk om hier een hoofdwoning te hebben en een aangrenzend gasten appartement (met aparte toegang).

Uiteraard zijn er nog veel meer regels waar men rekening mee moet houden, maar dit zijn globaal de 2 types.

 

Overzicht aanbod