Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Vega Baja, is gesitueerd in het uiterste zuiden van de provincie Alicante grenzend aan de regio Murcia en loopt zelfs helemaal door tot aan Elche, met Europa’s grootste bos vol palmbomen, in het noorden en het stadje Orihuela in het zuiden.

Het dorpje Dolores werd gesticht, toen het Vega Baja-moeras werd ontgint ten behoeve van landbouw. Dolores heeft nog steeds veel landbouw, veeteelt en visserij en het is daarom zeer de moeite waard te proeven van de vele producten die men er aanbiedt. In Dolores vindt tevens een van de meest belangrijkste feesten plaats: de Augustus-kermis. Dit Spaanse feest bestaat uit een aantal wedstrijden waaraan ongeveer 1500 paarden deelnemen.

La Vega Baja wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Segura, die bij Guardamar in de Middellandse Zee stroomt. Vanaf de centrale plaats Vega Baja kunt u gemakkelijk vele bestemmingen bereiken zoals de zoutmeren van Torrevieja, de warm water bronnen van Fortuna, de uitgestrekte stranden en een zestal golfresorts. In de Veja Baja liggen typische Spaanse plaatsen waar u op vele terrasjes kunt genieten van echte Spaanse Tapas en eigengemaakte Sangria. Een heerlijk vakantieadres voor jong en oud.

Overzicht aanbod