Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Hier een overzicht van verschillende plaatsen aan de Costa Blanca

LA CANALOSA
Een klein dorpje met een mooie ligging en een aantal restaurantjes waar mensen van ver komen om te genieten van de befaamde paella.

HONDON DE LAS NIEVES
Een typisch Spaans dorpje met een gezellig dorpsplein met vele restaurantjes en terrasjes. Aan het eind van het dorp staat een groot wijnmuseum/bodega en er zijn meerdere kleine bodega’s waar u wijn kunt proeven en voor een leuke prijs de lekkerste wijnen kunt kopen. Er worden regelmatig exposities gehouden en er is twee keer in de week een lokale markt.

ASPE
Het gezellige dorp Aspe ligt aan de oevers van de El Tarafa, een zijrivier van de Vinalope. Er ligt een leuk dorpspleintje rond de kerk en het gemeentehuis met smalle straatjes eromheen. Twee keer in de week wordt er een lokale markt gehouden.

ALICANTE
De hoofdstad van de provincie Alicante biedt vele mogelijkheden. Een prachtige boulevard met mooie stranden en gezellige terrasjes, diverse musea, het 18e eeuwen gemeentehuis en niet te vergeten het fort ‘castillo de santa barbara’, hoog op een rots gebouwd, met prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee. Achter het fort ligt het oude stadsgedeelte met kleine smalle straatjes, leuke winkeltjes en oude gebouwen.

De palmen- en studentenstad Elche ligt in de provincie Alicante, in de regio Valencia en heeft ongeveer 140.0000 inwoners. Het is een van de oudste en mooiste plaatsen van de Costa Blanca en Spanje met een mooi historisch centrum en een rijkdom aan flora en fauna. De omgeving bestaat vooral uit landbouwgebied dat sinaasappelen, vijgen, amandelen, granaatappels en vooral dadels levert. Vandaar het gevarieerde huizenaanbod.

ELCHE
Elche is een van de historische steden uit de omgeving en is bekend om zijn vele schoenenfabrieken. Elche ligt omgeven door het grootste palmenbos/park van Europa. Hier kun je heerlijk wandelen in de schaduw van de ruim 300.000 palmen die Elche rijk is. In het oude centrum ligt de basiliek van Santa Maria met zijn opvallende blauwe dakpannen. Er zijn diverse musea, een theater en een gezellig oud centrum met vele winkeltjes en restaurantjes.

MURCIA
Een typisch Spaanse stad met een rijk verleden. Vele marktjes, een netwerk van smalle straatjes en pleintjes gevuld met 18e eeuwen gebouwen en kerkjes. Diverse musea en een schitterende 14e eeuwen gotische kathedraal; de Santa Maria.

Overzicht aanbod