Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt
Spanjehuizenmarkt

Het is nu de tijd om een tweede woning in het buitenland te kopen! Je eerste gedachte is dat het bij een financiële crisis niet past om een tweede huis te kopen in een zonnig en warm buitenland. Het tegendeel is waar. De financiële crisis biedt, omdat de huizenprijzen de afgelopen twee jaar een flinke correctie hebben ondergaan, juist weer mogelijkheden om op relatief een laag prijsniveau in te stappen.

Investeren in stenen, is investeren in vastgoed.

Tot aan de economische crisis was het voor een particulier, maar ook voor beleggers zeer aantrekkelijk om te investeren in onroerend goed. Dit kwam enerzijds door de jaarlijkse prijsstijgingen van 10% en anderzijds door de verhuurmogelijkheden die wij u bieden.
Dat gold ook voor de prijzen voor bouwgrond. Die waren sinds 1994 tot de economische crisis verdubbeld. Tot de economische crisis zijn er gemiddeld 100.000 huizen per jaar verkocht aan buitenlanders. Naar de nationaliteit gekeken, zijn de Engelsen de grootste groep kopers, gevolgd door Duitsers, Nederlanders, Scandinaviërs, Belgen en Fransen. Nu zichtbaar wordt dat het economisch herstel vooral in het noordelijk gedeelte van Europa niet alleen is ingezet, maar naar zich laat aanzien ook doorzet, zal de vraag naar vakantiewoningen en woningen als belegging weer toenemen.

Omdat veel populaire kustplaatsen al behoorlijk zijn volgebouwd, is te verwachten dat er een verschuiving van bouwactiviteiten zal plaatsvinden naar waar nog wel ruimte is om te bouwen, namelijk het binnenland en de provincies Murcia en Almeria. Wellicht mogen wij u nader adviseren over de mogelijkheden van beleggen in vastgoed in Spanje.

Overzicht aanbod